moooget

tjolahopp..
idag tycker jag inte om SJ.. kanske blir en söndagsvana..  men idag slapp jag betala iallafall.. de e nice.. däremot var det mer än en timma för sent..  MORRR!! nåväl, det var ju gratis.. annars hade jag skickat in för att få kompensation, men känns inte som att det är okej att göra det nu..

helgen, eller veckoslutet rättare sagt eftersom jag tog helg redan i torsdags, var himla nice..  var ju hos fian i torsdags och taco/filmmyste,, i fredags var jag hos mamma mor och tog det lugnt.. lördagen spenderade jag först med mallebanan, vi shoppade lite (på apoteket, bolaget och kvantum haha).. sedan var det lunch med tre vouti.. efter det åkte jag och den ena voutin hem till mammsen och gick ut med wilma..  på kvällen var vi sedan hos mallebanan som hade lite kalajs innan parken.. till parken tog jag och fia oss inte, utan vi åkte hem istället.. 
en alldeles lagom helg.. 

dagens humornivå:

 dagens humornivå..
ni kanske förstår att jag är lite för trött för mitt eget bästa?? haha god natt på alla millijarder läsare haha..

c",) de e ju bra de ju tihi puzza


det var bättre förr

någon mer än jag som upptäckt att webblogg.se har ändrat lite utseende? sånt tycker vi inte om..  det var bättre förr.  jag hittade ju knappt innan och absolut inte nu..  va ä dä hä fö stållepro? (emil i lönnerbergas pappa, så läs det på överdriven gammelsmåländska)..

just exakt nu sitter jag hemma hos Fia..  vi hade tacomys igår och kollade på film..  det var himseklihimskanst trevligt.. kollade på sommaren med Göran..  den var bättre än jag trodde.. haha.. oseriös men kul... precis som jag.. :D

denna här helgen befinner jag mig alltså återigen i gislavedstrakterna.. fick åka hit med marita och anna, (note to my self, fråga fialotta om jag kan åka med henne tillbaka).. i reftele plockade fia ve och min hemliga beundrare upp mig.. sen bar det av mot linnévägen..  fan vad han den där Linné dyker upp över allt.. Linnévägen, Linnéuniversitetet.. everywhere.. nåja han var säkert trevlig på den tiden han levde..  lite kul fakta: linné tyckte att växjö universitet skulle ligga där det ligger för att det var så stillsamt och folktomt..  DET ÄR DET INTE NU!!! haha..

detta var allt för nu.. adiós amigos..  PÖSS


blöh!!

idag har jag varit rastlös som tusan..  riktigt jobbigt, inte direkt väder för att gå ut och gå.. så eftermiddagen har jag bara vänta på att anna ska komma hit.. men verkar inte som hon ska det.. tråkigt.. men jag får väl ta tag i livet i morgon istället.. biblan ska jag till, men innan dess hade det varit bra med ett wordprogram på nya datorn, ingen som har ett över?? annars får jag väl skriva i nåt wordpad och sedan maila över det till gamla datorn, lite mer meck men det får la gå..

sedan funderar jag lite om jag ska åka till anderstorp i helgen eller inte.. och om jag åker, vilken dag ska jag åka i så fall? kan åka med fia på fredag (och tillbaka på söndag) men det är ganska sent på kvällen, annars kan jag åka med marita i morgon eller på fradag, på eftermiddag/kväll i så fall.. men vad ska jag göra i anderstorp redan i morgon? är ju ganska fånge ute i brotorpet,.. 

jag är ledig i morgon i alla fall.. ska lägga mig tidigt idag så jag inte sover bort hela dagen i morgon..
nu börjar jag bli hungrig med.. vad ska man äta till kvällsmat tro? havregrynsgröt kanske?? kan lyxa till den med kiwi.. på tal om kiwi ja, kan man överdosera det? är det farligt i så fall? för jag tror jag har gjort det,,  min inte äta socker idé är jobbigare än jag befarade..  ruskigt jobbigt så det jag hade hemma som var mest lika godis var kiwi, åt sex stycken innan.. började klia lite i halsen så jag slutade.. sen åt jag nån till alldeles nyss..

nehe nu ska jag ringa sara och se när vi kunde ha helgstudier.. vi ska helt på egen hand fördjupa oss i bag-in-boxkunskap.. malin ville nog med vara med.. helt okej så länge du har med dig egen box sa vi haha.. får se hur hon löser det.. :) 

see yaa!!!

fan så dåligt

sitter just nu på tåget hem till växjö.. försenat, Satans Järnvägar.. man kan skicka folk till månar man kan göra hus av grus man kan byta könsorgan på den som vill.. men att få ett tåg att komma när man lovat, det är tydligen så oerhört begåvat, så då räcker inte vetenskspen til... därför kommer alla tåg när ingen vill.. (en liten klagosång från min sida)..

sedan har de inget internet på det häringa tåget hellr.. jag som ville testa min nya fina dator som jag fick idag, TACK PAPPSEN!! pappsen ja, han har varit extra givmild idag.. så snäll, hämtade mig i förmiddags ute i skogen dit jag råkat irra bort mig igårnatt.. haha.. jäkla FJVE lura ut mig sådär.. haha love you.. när pappson hämtat mig åkte vi hem till honom så jag kunde klippa honom (skulle gjort det innen jul egentligen men då blev det inte av).. efter jag klippt klart fick jag då the computer.. en sånhär liten liten dator, eländigt att sitta vid länge, men på föreläsningar är den perfekt.. :) sen fick jag en tröja också.. och sen körde han hem mig till min lilla mor..

just exakt nu sitter jag och funderar lite på vad jag eller hur jag ska göra med min kära Racer.. han står då fortfarande kvar i värnamo.. skulle behöva frakta honom till brotorpet eller något i alla fall.. ingen som har en bilkärra över?? feel free to pick him up alltså.. och snälla håll tummarna att han inte behöver gå samma öde tillmötes som vår kära alkis (RIP)..

jag kan passa på och tacka för en riktigt rolig kväll igår.. hoppas ingen har några större men för livet.. haha.. jag tog massa bilder, de flesta ordrebusar som jag och FJVE roade oss med att knåpa ihop.. jag kommer lägga upp dem på bdb hade jag tänkt, vet inte riktigt när, men det kommer.. http://josser.bilddagboken.se lösenordet är ressoj om nån vill in och kolla..

nehe jag vet inte riktigt vad jag ska skriva mer, sitter ju som sagt på tåget och det är inte det roligaste jag varit med om, kallt och jävligt är det, och trött är jag med.. men min fia lotta larsson ska hämta mig vid tåget, sedan ska vi handla lite sen blir det mys hemma hos mig med johan falk.. de e nice.. love to ya all.. puss

(tack malin för buntbanden förresten, de kommer användas flitigt)


NYTT REKORD!! växjö till anderstorp på fem timmar,

dagen har varit lite mer händelserik än vad de brukar vara..
det började med att mallebanan smsväckte mig på morgonen.. strax därefter ringer gullviveskolan och frågar om jag kan jobba.. klantigt att inte ta bort den tiden jag vet .. men  men.. jag åker från stableroad 32 vid tolv halv ett tiden.. tankar bilen och köper bränsle till mig själv (bag in box).. boxen har jag inte rört än, men det skulle nästan behövas..
efter systembesöket styr jag mot nordligare breddgrader.. jag kör i godan ro, det är helt okej väglag ,meN bäst att inte gasa på för mycket, kan ju vara halt..  kommer i alla fall fram till ett backkrön strax innan rydaholm jag kör över backkrönet, får sladd, hamnar på fel sida vägen, försöker styra över till min egna körbana, bilen snurrar runt gör en volt och hamnar slutligen i diket, liggandes på sidam, har landat på taket en gång men tillslut är vi stilla..  med förarsidan neråt.. jag är förvånansvärt lugn och stänger av bilen, sedan ställer jag mig upp, på förarsidans sidoruta.. en snäll människa har stannat och försöker få upp dörren, men den är låst inofrån så jag måste först låsa upp..
lite för bred bil är det jag har så för att ta mig ut får jag ställa mig på min resväska. precis när jag ska försöka kravla mig ut ringer min mobil med hög signal ♪♫VAR LIGGER LANDET DÄR MAN BÖJER BANANERNA ÄR DET SAMMA LAND... ♫♪  moa ringer.. jag svarar snabbt att jag ska ringa henne sen.. den snälla människan ringer bergningsbil åt mig och sedan åker han iväg.. jag pratar lite med herr bärgare i telefon, han säger att jag bör ringa polisen så det gör jag.. samtidigt stannar två snälla tjejer som säger åt mig att sitta i deras bil och värma mig tills bergningsbilen kommer.. det kidnappar mig och för mig till en främmande planet.. haha nej det gör de inte.. de sitter och snackar lite allmänt med mig.. efter en himla lång stund kommer mr bärgare, pappsen som jag ringde tidigare kommer också.. sedan får vi vänta ett tag till innan polisen kommer..  två snygga manliga poliser.. mmm mmm mmm.. och inte hade jag sminkat mig heller jäkla skit..  nåväl de var trevliga och vi fick upp racer ur diket och fick innan det upp honom på benen (däcken) igen.. 
nu har jag skrivit hiskeligt långt känner jag.. men jag åker till sjukhuset i alla fall så de får kolla på min axel, de gör det och beslutar sig för att amputera, och sjukskriva mig för resten av året.. därför kan jag ha lite problem med skrivandet ett tag framöver, måste nämligen använda tårna och jag har inte riktigt fått in tekniken än.. haha  gud vad trött jag är..  det var antagligen bara en sträckning så jag fick åka hem.. ÄNTLIGEN!!

lite illa att jag för några dagar klagade över att mitt liv är för ointressant för att blogga om.. ska nog inte säga det någon mer gång.. kan bli lite dyrt i längden, och jag måste ju täönka på racers hälsa med, om han nu klarar av att repa sig från denna händelsen.. det håller vi tummarna för.. 

i alla fall så ska jag gå upp och lägga mig jämte Wilma och sova nu.. är trött efter dagens bilbravader och det givande mötet med moa, fia och adam.. haha.. BORDE nog ta och skärpa till mig..  LISTigt..  det NAPPADE du på..

GOD NATT!

på väg till anderstorp

jaha nu skyller hon ifrån sig också.. jäkla FJVE..  tur att jag gillar dig ändå..  nu gott folk ska jag packa och diska upp.. sendan bär det av mot jönköpingslän, gislavedskommun, orten anderstorp adress brotorpet.. ganska nice måste jag säga.. saknar min lilla sängkompis willebille och en del andra..  vissa mer andra mindre.. 

nu har jag inte tid att skriva här mer..  tudilooo

☻☻ ☻

det var ett jävla bloggande..  hela tiden..  håller jag på att bli beroende? illa i så fall..  jag försöker ju alltid intala mig själv att jag är så duktig och inte röker eller snusar eller har något annat beroende, men det har jag ju..  socker är ju en sak..  har inte köpt nåågra koltabletter än, får gräva i eldstaden och tugga på en kolbit, det kanske hjälper?

nehe jaha.. joho nehe..  ja nej, jasså  nesså.. gud vad jag saknar mina barn ibland..  ingen motivation för att plugga alls..  jag vill ut och jobba..  NU NU NU..  snart praktik ialla fall, dock har ju en viss FJVE snott min vfuplats.. morr på dig (lite bara för i övrigt är du bäst)..  men Linnéans förskola är nog bra med.. hade iofs gärna varit i anderstorp, men det fattar väl inte VFU-samordnaren..

i morgon ska jag i alla fall åka hem till anderstorp..  de e nice..  har inte träffat mamsen på två veckor typ..*(en och en halv är det kanske bara)..  men nu tusan..  massa mys med wilma blir det..  och adam och moa..  och så ska jag leka frisör lite med.. sedan blir det hemtenta fredagkväll till lördag eftermiddag, förhoppningsvis blir jag klar då så jag kan hänga med ut, annars får jag bara vara med och käka lite och sen åka hem och jobba mer..  men vi håller tummarna tycker jag (Y)

NU josefin jonsson NU återgår du till pluggeriet så det blir någon ordning på torpet..  föör tyuyusan..

senila damen på språng

fan jag hade ju ett kul citat jag skulle ha med också ju..  underbrat att läsa gamla vetenskapsböcker.. haha

"Verkan af mycken romanläsning: Den verkar såsom en rusgifvande dryck, som efter rusets njutning förorsakar den rysliga känsla af tomhet, hvarifrån drinkaren söker att genom ett nytt rus befria sig"ADJÖ!


jösses.. jag tror jag svimmar

jösses.. jag tror jag svimmar!!  ett inlägg idag också.. det är inte illa.. men nej gott folk jag har inte drabbats av någon smittsam farlig sjukdom. jag har drabbats av läxor.. haha  det är inte klokt vad mycket grejer det finns som man kan göra för att skjuta upp på det några minuter till.. min romandebut : tusen internetsidor att förspilla din studietid på tror ni någon skulle köpa den..  får la skriva dit en varning.. VARNING josefin jonsson har listat de tusen farligaste internetsidorna att förspilla sin stuidetid på..  nehe författare kanske skulle vara något att satsa på istället.. men just nu har jag fullt upp med andra studier och försäsongen börjar snart..
jag och FJVE ska nämligen satsa på proffskarriär iår..  hård träning är det som gäller alltså...

nehe nu skriver björn att han typ är klar med seminarieuppgiften till på måndag..  blir ju inte alls stressad då.. morr.. kanske ska börja plugga i biblan istället så jag får något gjort,.,  längtar till min  nya dator som ska vara en SKOLDATOR!! inget annat än skolgrejer på den...  (bäst att skriva det en gång till så jag säkert kommer ihåg det) BARA SKOLGREJER PÅ NYA DATORN JOSEFIN MONIKA JONSSON!!!

minnet är ju kort men gott..
ajöss för denna gången..  vink (på msn kommer det fram fyra onda pingviner när jag skriver det)

jag vill inte skryta, MEN jag är nog bäst

tjolahopp..  det blev en snabb update..  stackars er som inte hunnit läsa mitt förra inlägg.. inte mycket vesäntligt ni missar men mina innersta tankar kan ju vara trevliga att få reda på haha..

för att förklara rubriken lite: jag är typ as bra på ungefär allt (ja jag vet att jag låter som ungdomsprogramledaren Grynet) i alla fall på att improvisera fram olika måltider..  tänk om någon ville ha mig som hemmafru.. gud vad jag skulle må då..  det hade varit riktigt noce måste jag säga..  känner ni någon som är på jakt efter en sådan så ge dem min mail så kan de maila in ansökan..  OBS! bifoga bild och inkomstuppgift hahahahahah
i alla fall..  i gårdagens inlägg skrev jag att jag börjat ett nytt liv..  och första hela dagen i mitt GIprojekt blir jag ASSUGEN på pannkakor..  det är ju bra..  vitt mjäl så det bara skriker om det..  [IDÈ] jag gör pannkakor med dinkelmjöl i..  jag rådfrågar min vapendragare FJVE..  hon kollar upp ett recept, där ska man ha hälften dinkel hälften bovet.. BOVETE..  vad fan tror de jag är någon form av mjölexpert??  nae sa jag jag tar bara dinkel (herregud bara den lilla förpackningen hade ju svårt att få plats i skafferiet, han blev förvisad till utrymmet bredvid micron)..
jag hittade ialla fall på ett litet recept..  skriver ner det här nedan för att jag själv ska komma ihåg det.. om någon vill testa kan ni ju göra det på ett icke studentsktvis.. men jag har ju typ inga ingredienser hemma så det fick bli som det blev..
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
RECEPT (några pannkakor)
3 dl mjölk (jag hade bara 2 så tog resten vatten)
1 ägg
1,5 dl grovtdinkelmjöl (blir antagligen ännu bättre med vanligt dinkelmjöl)
lite salt
lite smält smör (margarin som det så fint heter)

GÖR SÅ HÄR:
vispa ihop allt och häll i stekpannan (häll inte allt på en gång, men ni har la för tusan gjort pancakes innan eller)

till detta hade jag fruktsallad  gjord på banan, päron, kiwi (alltså det enda jag hade hemma)

O B S  O B S ! !   det smakar inte som vanliga pannkakor så försök inte lura i något stackars barn att det gör det..!! O B S  O B S ! !

jag kan lägga till att fruktsallad faktiskt är det godaste att ha till pannkakor,.  det har jag tyckt länge.. dock brukar jag ha hallon som huvud ingrediens, men här på campus växer inte hallonbuskarna så tätt den här årstiden.. :D
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
jaha nehe vad ska man säga mer? vi började ny kurs idag..  nu jäklar blir det hårda bud.. till varje seminarie sak vi ha med oss anteckningar (som innan) men nu ska de lämas in och bedömmas också..  attans då måste jag ju formlera mig begripligt. mina tidigare seminarieanteckningar har varit skrivna på rutigt papper med rosa penna typ.. fru kursansvarig varkar inte vara den coola skojfriska typenn heller,.  men hon kanske mjuknar??


nu en liten fråga!!

DENISE!!!!
jag bara undrar, kromtabletter, köper man det på apoteket eller i skogen hos nån tant med krokig näsa? kanske rent av hos någon snubbe som luktar äckligt och står utanför högstadier och spanar efter köpare?bye people nu ska jag ta tag i det dära pluggeriet igen..  vi hörs (någon gång)..      tudilo

uppdateringsdags

jaha kanske dags att uppdatera lite då..  blir ju ganska sällan, det är inte för att jag har mycket att göra eller så, snarare tvärt om jag har för lite att göra och alltså för lite att skriva om.. skolarbete är ju inte så kul att skriva om, ännu mindre kul att läsa om..  just nu borde jag skriva färdigt min text om mobbning och kränkande behandling, men inspirationen har flugit sin väg..  den är nog någonstans över central Europa just nu..  antar att den är på väg till någon by i afrikanska urskogen..  dit hemtentor inte hittar hur mycket de än letar..  när han hittat fram tror jag att jag följer efter..
faktiskt så funderar jag ganska starkt på att göra utlandspraktik nästa vår.. Kajsa som varit min basgruppslärare i första kursen är den som har hand om sådant på skolan.. hon talar varmt om det.. ska nog ta och snacka med henne och se när jag ska börja söka sånt i så fall..
Italien är det som lockar mest just nu..  en RIKTIG Montessori "förskola" (barnhus kallades de när de startades iaf vet inte hur det är nu), eller en Reggio emilia förskola (tror de ocksp var i italien, orkar inte göra ordentlig research just nu)..  dock är ju språket ett problem, funderar på hur mycket det kan ge att följa "undervisning" på ett språk man inte kan..  handledare och så kan la engelska, men inte barnen. men vem vet, de kanske har någon skola som är typ som Engelska skolan i GBG.. det hade ju varit himla nice.. men annars så får det bli något engelskspråkigt land.. eller något land med diplomatskolor..
barnhem i afrika hade ju också varit intressant..

nåväl det är ju ett tag kvar..  vet ni vad gott folk jag har börjat ett nytt liv! eller ska försöka ialla fall..  jag ska köra en (egenpåhittad) variant av GI..  vilken innebär inget socker och inget vitt mjöl.. tanken är väl att jag ska sluta med potatis, ris pasta, men det får bli nästa steg.. har en kursare som håller på med GI och hon har smyg hjärntvättat mig tror jag..  nej då men vi har disskuterat framför allt socker ganska mycket..  jag har ju hyfsade kunskaper om det från projektarbetet i gymnasiet.. det är intressant och man (jag) börjar verkligen tänka efter vad det är för skit som folk stoppar i sig..  hade socker lanserats idag hade det med största sannolikhet inte godkännts.. eftersom det har samma berondeframkallning som kokain.. det är ganska illa, jävligt illa till och med..

i morgon ska vi äntligen börja med inriktningarna i skolan..  gud så skönt att slippa läsa med gymnasielärarna.. inget emot dem, men när en föreläsning uteslutande handlar om högstadie/gymnasie elever så känns det för mig (lärare i förskolan) som att det inte är direkt relevant.. så nu ska jag läsa kursen barns lek och lärand..  på blackboard [bleckbård] stod det att jag skulle vara i basgrupp E.. sara skulle vara i samma smsade hon och sa.. men på eftermiddagen hade de plockat grupperna och skrev att vi får reda på dem på måndag.  hoppas jag kommer med sara eller malin.. helst båda.. B1 och B2 kan man ju inte splittra hur som helst.. haha fast om jag inte skulle komma med någon av dem så skulle vi ju jobba ihop i alla fall är jag nästan säker på..

hoppla vilket långt inlägg jag skrivit..  och när jag kollar på det så ser jag att allt jag skriver blir mer och mer akademiskt rätt.. skulle inte förvåna mig om jag råkar slänga in ett blockcitat eller en referenslista i slutet haha..  illa illa illa..  får se till att skärpa mig.. 

jaja vi kan ju hålla tummarna för att jag hittar lite blogginspiration snart igen.. men ska inte lova något..

adjö adjö!!

josefin jonsson BG 13
871014- ...                                                   haha jag bara skoja  :D  hej då med er.

fan

det är då helvete vad sur jag blir.. mest för att jag är stressad över typ allt men när man för en gångs skull råkar behöva lite hjälp med något som inte är så speciellt ansträngande och inte ens kan få ett ja eller nej utan bara:; ring mig i morgon bitti så får vi se, annars kan vi ta det på onsdag..
PÅ ONSDAG!?!? vad hjälper det mig när jag behöver få det fixat innen måndag..

det är alltså så att jag skulle behöva få upp mitt köksbord i morgon (i växjö) men jag at lika oteknisk som en smörkniv ungefär.. men nehe det får la bli så att jag fixar det själv då.. och bilen (kära racer) MÅSTE beiktigas senast på måndag, det ska i lite nya lampor och sånt, men det kan jag inte fixa eftersom min labgrupp ska träffas hemma hos mig och skriva färdigt vårt arbete.. och att göra en helt ny besiktning har jag ingen större lust med..
därför tänkte jag så här, att NÅGON (?) skulle köra mig och alla saker ner till växjö, sedan hjälpa mig med bord och hyllor och annat som skulle behöva borras upp.. sedan skulle jag bara behöva fixa en besiktigare åt racer..  men denna någon som jag hade tänkt mig tyckte inte så.. trotts att jag typ aldrig bett om hjälp under alla de är vi kännt varandra.. men om personen ringer till mig så förväntas jag komma på fem röda..

MORR!! helt enkelt MORR!!

men men inte mycket att göra något åt.. det får fixa sig..  jag får la ta tåget ner med lite grejer och ta de andra med mig nästa gång jag är hos mamma..  men det är ju ganska så omständigt det också.. 

nåväl.. nu är det snart mat här i brotopet, sedan blir det nog att åka en sväng med fia som utnämt sig till min hallik, det var ju snällt av henne..  haha.. timmpriset skulle visst höjas med 100 kronor idag eftersom jag har nyfixade naglar..  det var ju kul.. haha

adjö mina vänner jag kanske loggar in här och spyr galla lite senare..  adìós!!

humor!!

tage danielsson.. denna underbara man..

så synd att han inte finns längre.. tänk om det funnits änu fler lindeman eller liknande att kunna njuta av.. då hade jag mått fruktansvärt bra..

bolla bolla

 

 

barndomsminnen så det stänker om det.. ♥


RSS 2.0