uppdateringsdags

jaha kanske dags att uppdatera lite då..  blir ju ganska sällan, det är inte för att jag har mycket att göra eller så, snarare tvärt om jag har för lite att göra och alltså för lite att skriva om.. skolarbete är ju inte så kul att skriva om, ännu mindre kul att läsa om..  just nu borde jag skriva färdigt min text om mobbning och kränkande behandling, men inspirationen har flugit sin väg..  den är nog någonstans över central Europa just nu..  antar att den är på väg till någon by i afrikanska urskogen..  dit hemtentor inte hittar hur mycket de än letar..  när han hittat fram tror jag att jag följer efter..
faktiskt så funderar jag ganska starkt på att göra utlandspraktik nästa vår.. Kajsa som varit min basgruppslärare i första kursen är den som har hand om sådant på skolan.. hon talar varmt om det.. ska nog ta och snacka med henne och se när jag ska börja söka sånt i så fall..
Italien är det som lockar mest just nu..  en RIKTIG Montessori "förskola" (barnhus kallades de när de startades iaf vet inte hur det är nu), eller en Reggio emilia förskola (tror de ocksp var i italien, orkar inte göra ordentlig research just nu)..  dock är ju språket ett problem, funderar på hur mycket det kan ge att följa "undervisning" på ett språk man inte kan..  handledare och så kan la engelska, men inte barnen. men vem vet, de kanske har någon skola som är typ som Engelska skolan i GBG.. det hade ju varit himla nice.. men annars så får det bli något engelskspråkigt land.. eller något land med diplomatskolor..
barnhem i afrika hade ju också varit intressant..

nåväl det är ju ett tag kvar..  vet ni vad gott folk jag har börjat ett nytt liv! eller ska försöka ialla fall..  jag ska köra en (egenpåhittad) variant av GI..  vilken innebär inget socker och inget vitt mjöl.. tanken är väl att jag ska sluta med potatis, ris pasta, men det får bli nästa steg.. har en kursare som håller på med GI och hon har smyg hjärntvättat mig tror jag..  nej då men vi har disskuterat framför allt socker ganska mycket..  jag har ju hyfsade kunskaper om det från projektarbetet i gymnasiet.. det är intressant och man (jag) börjar verkligen tänka efter vad det är för skit som folk stoppar i sig..  hade socker lanserats idag hade det med största sannolikhet inte godkännts.. eftersom det har samma berondeframkallning som kokain.. det är ganska illa, jävligt illa till och med..

i morgon ska vi äntligen börja med inriktningarna i skolan..  gud så skönt att slippa läsa med gymnasielärarna.. inget emot dem, men när en föreläsning uteslutande handlar om högstadie/gymnasie elever så känns det för mig (lärare i förskolan) som att det inte är direkt relevant.. så nu ska jag läsa kursen barns lek och lärand..  på blackboard [bleckbård] stod det att jag skulle vara i basgrupp E.. sara skulle vara i samma smsade hon och sa.. men på eftermiddagen hade de plockat grupperna och skrev att vi får reda på dem på måndag.  hoppas jag kommer med sara eller malin.. helst båda.. B1 och B2 kan man ju inte splittra hur som helst.. haha fast om jag inte skulle komma med någon av dem så skulle vi ju jobba ihop i alla fall är jag nästan säker på..

hoppla vilket långt inlägg jag skrivit..  och när jag kollar på det så ser jag att allt jag skriver blir mer och mer akademiskt rätt.. skulle inte förvåna mig om jag råkar slänga in ett blockcitat eller en referenslista i slutet haha..  illa illa illa..  får se till att skärpa mig.. 

jaja vi kan ju hålla tummarna för att jag hittar lite blogginspiration snart igen.. men ska inte lova något..

adjö adjö!!

josefin jonsson BG 13
871014- ...                                                   haha jag bara skoja  :D  hej då med er.

Kommentarer
Postat av: Denise

testa å köp kromtabletter.. ha hört att de ta bort socker suget om de ä så att du ä sugen på godis å sånt :) å sen ett tips.. köp en sån pilatesboll å träna med.. jag gick ner jätte mycket på bara några veckor :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback