fredag - fridag - arbetslös

baah..  degat hela dan idag.. inget jobb idag alltså.. men jag har tusen saker jag borde göra, idag har jag avverkat ca NOLL!!  men innan helgen är slut ska jag ha hunnit med följade:

-tvättat klart all smutstvätt
-städat bort de sista av kottens saker
-gjort köksbordet synligt igen
-diskat  (snabbaste målet att genomföra)

dessutom vore det kanoners om jag har får hit min byrå som är hemma hos mamma.


och nu gråter will smith på tvn..   suck, så sorgligt..

tillskillnad från förra inlägget blev detta lite kortare..  men jag återkommer..  kram josse

otillräcklig

nu har det varit lite dåligt med uppdateringen igen..

i måndags när jag gick upp (efter att irene ringt och väckt mig) såg jag att kottis inte hade ätit upp sin pinky (musbebis) som han annars glufsar i sig snabbt som attan.. dessutom var han uppe och försökte ta sig bakom elementet, han ska sova vid den tiden egentligen..  när jag skulle lyfta fram plutten till matskålen brydde han sig inte, han varken fräste eller fällde fram taggarna i pannan som han brukar. så jag satte honom framför matskålen, då trillade han som om han inte kunde gå på sina bakben.. jag ´bäddade in min lilla sjukling i handdukarna i hans krypin..

när jag var påjobbet funderade jag på vad som kunde vara felet så på lunchrasten ringde jag veterinären. först darvelid i anderstorp, men de hade inte telefontid då..  på kliniken i värnamo var det ingen som kunde något om igelkottar men jag fick tipset att ringa till blåstjärnans djursjukhus.. när jag kom fram till tropikavdelningen på blåstjärnan kunde de inte ge mig några råd utan tyckte jag skulle åka in med honom..  det kändes lite sådär att åka in med honom, inte kostnadsmässigt men i och med att jag slutade vid tre på eftermiddagen skulle jag inte hinna dit innan de stängde avdelningen vid fem, tar ju ca en och en halv timma till göteborg, sedan ta sig ut på hisingen.. 
vi bestämde att jag skulle avvakta tills jag visste läget när jag kom hem..
väl hemma mådde kottis inte speciellt bra, han var lite kall så han fick ligga i lilla handduken innanför min tjocktröja. ännu en gång ringde jag blåstjärnan och under tiden jag pratade med sköterskan började kottis hosta så jag plockade fram honom ur tröjan. nu kunde han inte ens ligga som vanligt utan bara på sidan, han började även dräggla. sköterskan sa åt mig att åka med en gång men jag tänkte att det är bättre och kolla med bosås djursjukhus, sparar ju e timma i tid. men innan jag ens hunnit starta datorn slutade lille kottis att andas och strax där efter slutade hjärtat att slå..

det var ingen kul dag, nu är han begravd i cementröret på mammas tomt, det som ska användas som blomkruka till våren.. 

RIP
kissekotten


orsaken till att han blev dålig vet jag inte men har ju lite olika teorier..  eftersom han inte var så handtam kan han ha fått en cancerknöl eller något som jag inte upptäckt.. eller så var det av ålder, finns ju inget som säger att han verkligen var bara tre år kan ju ha varit det dubbla och då vore det ju helt normalt.. sen kan det ju vara någon sjukdom eller annat som han åkt på..  det som känns jobbigast är att bara sitta och titta på och inte kunna göra något när man ser att de lider..  var samma sak med tracy, min ena kanin som dog i mitt knä, och zelda den ena av mössen vi hade hon som jag till och med var ute vi huggkubben med för att sedan vända och inse att jag inte kunde slå ihäl henne trotts att jag ville att hon skulle dö och sluta lida..   men jag är väl lite för blödig..
om det blir nån ny kotte har jag inte bestämt mig för, får bli om ett tag i så fall.. men då ska jag ha en unge eller en riktigt tam..  ska nog skriva upp mig som jourhem iaf, inte bara till igelkottar utan andra smådjur också.. efterfrågan brukar ju vara ganska stor då det finns alldeles för många som inte tänker efter innan de skaffar sig ett husdjur utan kommer i efterhand på att det var nog lite jobbigt att behöva städa och mata och ta hand om vi släpper ut/skjuter/har ihjäl den istället..

oj vilket långt inlägg det blev..  och allt handlar om typ samma sak.. men men ingen som tvingar nån att läsa..  ha det bra alla  kram josse

sjuk...

sjuk eller nå, har as ont i halsen när jag är hungrig, så ont så jag inte kan svälja, innan jag kom på det.. när jag inte är hungrig har jag alltså inga problem att svälja, så hela dan har gått ut på att dricka mycket vatten och hålla mig ohungrig hela tiden..  detta började redan igår och jag snackade med en på jobbet om det, hon hade lika dant, fatta förvånad jag blev..  brukar ju vara ensam om mina konstiga symptom på olika sjukdomar (oftast inbillar jag mig att de är dödliga)..  inte illa att ha hittat en jämlik.. haha

men jag har inte haft något jobb idag och det var nog bra egentligen.. har förutom halsontet även varit jäkligt sliten och dödstrött samt snorig som satan.. får hoppas på lite jobb i morgon endå..  på eftermiddan ska jag nog ut till mammsen och promenixa lite..  hennes hund, wilma, har gått och skaffat sig valpar..  en grön och en orange..  alltså inte några vanliga valpar utan hon har varit skendräktig, hahaha säger jag om det..  jag och mamma hade en mycket givande smskonversation om detta, hur mycket hon skulle ta betalt för dem och vaccinationer och så vidare..  jag ska se om jag kan komma ihåg att ta kort på dem i morgon..  de är nämligen inte ens lika varandra för fem öre.. 
den gröna "valpen" är en ganska stor pipleksak som en  boll med fyra ben och påminner lite om en krokodil. den orangea är lite större om än en tennisboll med taggar och bortbiten pipfunktion..  att wilma själv är en golde nretriver och inte liknar sina barn alls bekommer henne inte överhuvud taget..  fast iofs, hennes kompis våfflan adopterade sin mattes pojkvän till valp..  så man kanske blir som umgås även om man är hund...

men men..  nu  ska jag sova lite så inte hela morgondagen sovs bort den med..  god natt vännor...

kramar cricket (mitt artistnamn)
 I
 I
V


huslig dag idag

okej.. lite självskryt här då.. haha.. idag har jag nog samlat på mig lite vuxenpoäng.. och igår med för den delen, då jag istället för att festa var hema hos pappa hela dagen och kvällen och kollade på tv..  men åter till idag.  jag lagade faktiskt mat, nej det händer inte varje dag..  ca en gång i veckan..  det var dessutom inte nån snabb slarvmat som jag brukar fixa ihop, utan stekt panerad fisk med kokt potatis och rivna morötter..  aha aha inte illa må jag säga.. dock ser det ganska löjligt ut när man lagar bara en portion mat..  min lilla lilla kastrull med tre små potatisar i och den lilla stekpannan med en fiskfilé i, var tvungen att dela den på mitten för den fick inte plats på längden..

just nu sitter jag och funderar på om jag ska skriva upp mig på lite volontärarbete (stavning) på sveriges första utställning för igelkottar.. det hade ju varit lite skoj att träffa folk som vet lite mer om kottar än  vad jag gör..  lite tips hade ju inte varit fel...  utställningen kommer antagligen vara i göteborg så det är ju inte så långt heller och sovplatser i göteborg har jag ju gott om.. (kan tolkas lite slampigt för er som inte vet att jag är född där och har typ halva släkten där).. ingen som har lust att hänga med??

nehe god natt på er.. jag ska lägga mig och läsa rävungen av torey hayden..  bra men hemsk bok om missskötta barn mm.. 


KRAM


inte uppdaterad!!

nej speciellt uppdaterad är jag visst inte..  var inne på facebook innan, har blivit vän med en klasskompis från gymnasiet som jag inte har nån kontakt med direkt.. hon hade inte bara skaffat pojkvän och hund utan även gift sig!!    :o   och var det nyligen hon gift sig då?? nej december 2007.. GRATTIS till dig gumman men,  fatta förvånad jag blev..  vart har  tiden tagit vägen börjar jag fubdera då..  det är redan två år sen huset brann ner.. känns inte alls så..  vad har jag gjort på dessa två och ett halvt åren som gått sen jag tog studenten??  hjälp mig!!!


nu lite negativt snack, klagan och irritation..  (detta är en varning för er som inte orkar med gnällkärringar, ni kan bara hoppa över att läsa detta, men behöver spy lite galla)..  jag HATAR att vara sjuk..  mest tror jag jag hatar det för att jag aldrig blir riktigt sjuk.. alltså nte så sjuk så jag kan stanna hemma från jobbet utan förkyld och seg..  ofta tar det längre tid att bli av med en sån förkylning..  jag har bara varit hemma från jobb pga sjukdom tre dagar sedan jag började jobba efter gymnasiet..  då var det magsjuka och sista dagen var bara den där extra dan man ska vara hemma..  men det är sällan jag kan känna att jag är riktigt frisk ..  därför blir jag jäkligt sur på folk som är så sjuka att de inte kan jobba men sen tycker att det är helt okej att träffa kompisar och sånt, jag vill väl inte bli sjuk heller. speciellt inte när jag äntligen har lite jobbdagar inplanerade.. men förstås det av sig självt?? NEJ!!  och det känns lite jobbigt att behöva säga en så självklar sak till vuxna människor.. gaaaah.. 
sen kan jag bara tillägga en liten notis som somliga helt kan hoppa över att läsa och andra kan halvläsa men vissa borde tatuera in på insidan ögonlocken..  JOSEFIN JOHNSSON ÄR INTE NÅN GRATISTAXI FÖR NÅGON!!! jag är vikarie inom försskola - skola.. inte vikarie för nån taxichaufför..  misstolka mig rätt nu..  jag är gärna chaffis men då vill jag faktiskt ha något för det..  en del har man ju sån outtalad överenskommelse med, vi kör varannan gång eller du kör jag betalar maten, men när jag totalt luspank kan jag faktoskt inte vara så snäll att jag gratiskör folk så jag inte har nån bensin kvar.. ooch sen gott folk som inte har egen bil så är det FAKTISKT inte bara bensinen som kostar..  det är skatt och försäkringar och slitage på hela bilfan..  ooooh  nu fick jag det sagt..  det irriterar mig just nu.. men imorogn är det nog bättre så det skulle jag kunna gå in och radera sen..  


NU KAN NI LÄSA IGEN (ni som inte ville läsa min elegi)..  fast nu har jag inte så mycket mer att skriva..  ni får väl ha det så bra så länge..  tills jag skriver igen..


dagens snälling : pappsen som bjöd mig på kinamat idag..  det var gott.. love you! (annars också men lite mer nu när jag är mätt och go).. haha


god natt..  PÖSS

det är kallt ute

brrrrr.. har precis kommit in efter en "midnight smoke" med grannarna.. himla nice att bara stå och tjöta lite, synd bara att den ena grannen var GANSKA seg på att svara så han missade ju halva nöjet.. kallt som satan var det iaf... så nu sitter jag här med en kopp (mugg egentligen) te och försöker få upp lite värme i kroppen. (stod där ute i tofflor, leggins och klänning i typ 40 minuter)..

i måndags började jag med ett ommöblieringsprojekt som jag ska sysselsätta mig med på mina arbetslösa dagar, i tisdags fick jag ett sjukvik fram till minst onsdag, haha lite typiskt.. men idag när jag slutade ganska tidigt (12.30 egentligen men tog min rast vid tolv så jag gick hem då) fortsatte jag med mitt projekt, eller det blev en städning sv köket, välbehövlig sådan.

vid halv fyra tiden hämtade jag moggan vid kommunhuset och höll på att krocka lite med johnny inne på parkeringen.. vi åkte hem till mig och gjorde det vi gör bäst, surfar runt på youtube och garvar halv ihjäl oss.. efter ett tag blev vi hungriga och skramlade ihop alla enkronor vi hade så vi kunde dela på en pizza, gott var det minsann..
sedan var det Let´s Dance som gällde fast missade lite i slutet på första delen då jag var tvungen att köra moggan till bussen eftersom den sista går vid 22.00..  
jag kom hem och såg sista delen bara för att förfäras över att fel person åkte ut. (påminner mig om varför jag hatar alla sånna program) jaja bara magnus samuelsson eller morgan alling vinner så får jag väl vara glad..  men se till att få bort varl-jan och blondinbella så jag slipper få nässelutslag och andnöd när jag kollar.. att mojje fick en hjärtattack var ju himla dumt och så skickar de in en från familjen "hejvadviärduktigapåallt,attblandabarnprogrammmedutvikochmaffiainblandningärheltnormalt" (wahlgren) var ju inget jag hoppade av lycka över att höra direkt..  men men tur det inte var hans syster som kom med. FÖR DÅ HADE JAG BOJKOTTAT TV4 I MINST ETT HALVÅR!!       basta!!!

DAGENS

 "synd att det inte var sant" :
var inne på min resdagbok inna, där stod det att jag var i turkiet jus nu..  nix pix sa jag och grejade lite, vet inte hur jag gjorde men nu är jag tillbaka i gislaved iaf

"pinsamma kommentar" : (sades förresten igår) jag och mamma är på Gnosjö hjälper, plötsligt ringer en mobil med samma ringsignal som jag har, jag kollar min men den var det inte..  det ringer och ringer tillslut säger jag ganska högt "DET ÄR EN SÅN DÄR DUM JÄVEL SOM INTE FATTAR ATT DET RINGER" mamma svarar "SÅN SOM INTE VET HUR MAN SVARAR"..  så böjer jag mig fram för att kolla mellan hyllplanen, då upptäcker jag att det vibrerar och ringer från mammas jackficka..  fan vad jag garvade..  och mamma med. eftersom det ringt ett bra tag fick hon ta ett djupt andetag och skynda sig att svara (dolt nummer)..  en stackars socanställd som ringde, mamma full i skratt men försöker dölja det(ganska dåligt) och jag som nästan viker mig av skratt..  

"sanning"  : stockholm live är bland det roligaste som finns på hela youtube..





nu ska jag ge upp detta bloggande för idag..  och med tanke på att jag är FRUKTANSVÄRT trött så har jag säkert skrivit helt osammanhängande som vanligt.. och du anonyma spanjor/spanjorska som kommenterade mitt förra inlägg..  ditt kök kommer jag och kollar när du minst anar...  ,mohahaha


xoxo josafa

i´m a bad blogger

okej..  jag är intte bra på att blogga OCH är inte nån stjärna på engelska, om man kollar rubriken iaf..

nu har jag lyckats få lite jobb :) grattis till mig..  det är iofs bara fram till onsdag.. men bättre med en vecka på samma ställe än inget alls.. oc h ju mer jag är där och lär mig barnen och rutinerna desto hellre vill de ha tillbaka mig.. sen har jag fått några skidsemesterveckor jag ska vicka med..  nice fan.. 

idag var jag en sväng på gärdesskolan, (som för övrigt inte alls ser ut som det "ska").  jag var där och hälsade på malle lite, hon går ju komvux nu, var med henne och snackade lite med syon, som ju då är pia vars parkeringsplats jag alltid snor. (detta var hon ju tvungen att kommentera framför massa folk som inte vet att hon faktiskt sagt att det är okej)..  pratade lite om förskollärar utbildningen och de ändringar de nog ska göra där, hon hade inte hört något om det så jag hoppas att det inte blir nåt problem för mig med det iaf..  blev riktigt sugen på att läsa lite, satt och kollade malles schema, tänkte att om jag skulle komvuxa lite så skulle jag nog läsa historia A, religion B, svenska C kanske psykologi B..  men det känns lite sådär, inget av de jag behöver, och för att plugga heltid får jag läsa 500 poång, vilket jag inte riktigt kommer upp i på de här kurserna så jag får la jobba som jag gör nu till sommarn sen börja på högskolan..om de inte ändrar utbildningen så klart..

nehe nu ska städa lite mer och kanske fixa nåt att äta..                  

adjö go vänner..  // josé

hard work

eller inte.. himla lugnt här idag.. nu var det ett tag sen jag skrev här (igen).. men har inte haft något internet och i jul har jag försökt ta vara på julstämningen så mycket som möjligt, eller så länge som möjligt.. men julen har inte riktigt varit som den brukar..  hos mamma var ju varken siv eller sylvia med och lillebror blev sjuk och spenderade julafton nerbäddad i soffan utan varken mat eller dryck. dagarna efter, med start julaftonskväll, fick han spendera på ryhov i jönköping pga halsböld..  tyckte lite synd om honom då faktiskt..

i morgon blir det göteborg till farmor och farfar..  farmor fyller år på fredag och ska ha öppethus för hela gatan så vi ska dit och hjälpa till lite.. funderar på vad jag ska ge henne bara..  vad ger man en 90 åring egentligen? det får la bli ett besök på systemet som för hennes julklapp..  det är inte lätt för hon önskar sig inget, det är inget hon behöver och godis kan hon inte äta för sin diabetes..  då får det bli sprit helt enkelt.. 

nehe nu ska jag ta och jobba lite till kanske..  kramar på er så länge.. 

RSS 2.0