sluta våldta svenska språket

minsann!! det är jag och knatten! men liksom hur jäkla svårt kan det vara DE och DEM! allvarligt talat, det är så jag tillochmed tycker bättre om att folk använder DOM, och det är ju egentligen något som mån får i t. ex. en domstol.. kanske ska ha både lite matblogg och SPRÅKSKOLA!! för jag får rysningar varje gång någon skrivit fel, och det blir fler och fler gånger om dagen..  på gymnasiet hade jag en diskussion med min svensklärare (för det heter faktiskt inte svenkalärare, lika lite som det heter förskolelärare) där jag hävdade att man inte förtjänade ett VG på nationellaproven i svenska B om man inte kunde använda de och dem på rätt ställe..  det höll hon inte riktigt med om men tyckte absolut att jag skulle bli svensklärare eller författarinna när jag "blir stor".. haha  inte riktigt det jag valt men att skriva böcker är ju inte för sent att börja med än eller? får ta och ge ut bloggen i bokformat kanske, perfekt julklapp till nära och kära haha..
sedan har jag ju ganska stora problem med särskrivning också.. ganska många personer som jag läser om som gått och blivit svart håriga.. men hallå eller? det finns rakhyvel om du gått och blivit hårig så det stör.. är det ett omedvetet stavfel där personen i fråga sluntit (slinta, slant, sluntit?) på tangenterna är ju bara ett kul avbrott i vardagen.. 

på torsdag ska jag och malin ta tag i våra liv.. bara så ni vet.. haha!!

ciao, take care, make love not war, love josser not usama..  ja ni fattar

The foodmms of idag is in swenglisch haha....

foto_0690 (MMS)

The foodmms of idag is in swenglisch haha.. So that I dont behöver think of the grammar! Med thinking på the nästa inlägg thats komming.. Haha.. fooden todag was kyckling and some bulgur and gurkos and tomatoes and some minicorn and a little bit sas to.. Yes moa i tror its going to become some kind of matBlogg, as lång as jag orkar laga it.. Haha..


då var det dags för skola "på riktigt"....

då var det dags för skola "på riktigt".. Behövde både peppning och väg beskrivning. Sara fixar det "Gå in i d huset förbi alla uppstoppade djur. Kolla om det finns någon grävling:-P uppför rampen sen vänster så långt det går sen höger." tack! gud vad pepp jag blev nu du, eller inte.. däremot såg jag aldrig några djur alls när jag äntligen hittat rätt hus.. på vägen fick jag syn på min älskade B1, så nu sitter vi här och det börjar dra igång igen, "nu känner jag hur demonerna kommer över mig, faan vad jag mår dåligt".. Och nu till katastrofala nyheter! B1s nyckelrings krokodil här exploderat, gått sönder och dött.. Så det är i sorgens tecken vi deltar i denna registrering.. Som visar att fruktansvärt många har hoppat av.. Modigt av dem.. Nio stycken.. Nåja.. Nu fick vi precis reda på att jag och b1 ska ha samma basgruppslärare.. grattis b1 ! Jag ser hur lyckan lyser ur dina ögon.. Haha nu ska jag koncentrera mig lite.. Tjo!


tänään ruokaa! Kala kuorrutettu kanssa por...

foto_0688 (MMS)

tänään ruokaa! Kala kuorrutettu kanssa porkkanaraastetta, kurkka, tomaattia ja fetajuustoa. Tiedän, että perunat ovat jotain yritän välttää. Mutta otin vähän kalaa ja perunamuusia, joten se oli vain vähän, olen tehnyt syntiä.. Ja ni får ursäkta min finska, är ju inte jätte duktig på grammatiken och så men jag gör mitt bästa. Allt för mina finska läsare. Haha.


linser ut och popcorn in??


det känns så, lite ynkligt idag.. idag började ju skolan igen.. rörelse var första lektionen.. och jag hade hellre varit i den andra gruppen 3&4.. för där är ju de jag umgås med.. men jag får stå ut, nej då det funkar i denna gruppen med men tror jag haft roligare i den andra.. i morgon är det dags att träffa alla andra, ska bli kul med sara och malin, fast jag har träffat båda två under sommarledigheten, eller jag kan inte riktigt komma ihåg när det var jag och malin sågs på sigges, kan ha varit i våras också.. sketalängesen iallafall..

är det bara jag som tycker att tvbonden fredrik karlsson, som just nu är med på fångarna på fortet, låter fruktasvärt mycket som Knatten i knappnytt..  det kanske bara är jag.. men näe det är rätt likt.. kanske är dialekten..

om ni saknar mitt mms med dagens mat så ska ni inte vara ledsna, jag ska skicka in det, men tycker det börjar bli lite tråkigt, så jag ska piffa upp det genom att skriva på finska..  haha

Idag: någon form av curry-kyckling-bulgurg...

foto_0687 (MMS)

Idag: någon form av curry-kyckling-bulgurgratäng med morötter och palsternacka i, till detta, gurka feta och tomat.. Mina matvanor ska, SKA! bli bättre.. NuProntoGenastMedengång..


To days food! Biff, tomat, fetaost, gurka,...

foto_0686 (MMS)

To days food! Biff, tomat, fetaost, gurka, ugnsrostade morötter, varm majs, fullkorns couscous.. Men säg inget till min mamma, för hon har fått för sig att jag inte gillar majs.. Och det kan hon gärna fortsätta tro eftersom hon annars har i majs i all mat hon lagar, och det till jag helst slippa.. iCiao!


det är ju bara fredag idag !! ☺☺

Jiises!! The day of verrrrrrry much shopping!! Inte kläderna vi hoppade på att finna, men det bilvde en hel del annat istället..  ett stycke KAFFEBRYGGARE, en EXTERN HÅRDDISK, två par SKOR,  en DVDbox, en mucho niceos PARFYMOS och lite annan skit.. lägger inte upp kort på grejerna här men kan visa hur mitt visakort känner sig..

________________

|                           |

|      inga stålar      |
|                           |
_________________

typ såhär, jätte tomt.. men det får han leva med.. (ja mitt visakort är en han, trots att det är ett kort på mig på det).. nu börjar klockan bli mycket och min besökare har borstat tänderna, är det en pik till mig kanske.. men det skiter jag i och funderar på att dra igång lite hårdrock¨på högsta volym.. mohaha.. det är bara ett litet problem med det, högsta volym på min dator är inte speciellt högt.. och jag är inte något större fan av hårdrock, och winnerbäck på mellan volym är nog inte någon direkt irriterare .. rackans bananer alltså..

vet ni vad jag har konstaterat idag? när min älskade FJVE är hos mog är min mobil fruktansvärt tyst, och aktiviteten på msn och facebook är mycket låg.. kan detta ha något samband??
min mobil har idag mottagit två styck sms, från min kära mammamutti.. och två styck samtal, ett fran pappafatti och ett från den där karikan i huvudstaden.. minsann, så något "godnattsms" lär jag ju inte spontant få.. får skicka ett själv först, men då blir det ju inte så spontant..

slänger in en rad om den utsökta maten som jag, just det JAG, josefin monica jonsson (föredetta johnsson) lagade åt mig och fiffilotten (nej så får jag ju inte kalla henne, förlåt fia är det ju).. jag fixade köttfärsbiffar, bulgur, tomat, fetaost (hmm fetan hade icamaxi fixat det mesta med, men jag öppnade burken).. fian fixade tsasikin, den blev mumsens den med.. riktigt riktigt gott var det i alla fall, alltihop.. men så är det väl så att sällskapet göt halva måltiden..

BTW jag köpte silverschampo eller platinaschampo som det visst heter nu för tiden.. så snart är min tid som grönhårig (eller heter det grönett?) slut, ni som vill hinna se underverket får skynda er för imorgon börjar jag   

adjö gott folk (jag borde niga men jag är berusad)


Är det inte det ena så Är det det andra. D...

foto_0683 (MMS)

Är det inte det ena så Är det det andra. Det ena var min stackars tå, som efter lördagens bravader var utan känsel i tre dagar. Det andra Är nu min stackars häl som fick sig ett rejält sår efter att ha attackerat dammsugarmunstycket.. Morr. jag tycker inte att jag förtjänar detta, jag vet att jag inte Är någon ängel som ägnar dagarna åt att hjälpa tanter över gatan, rapa regnbågar och fisa fläderkottar, och allt annat snälla, rara, oonda människor gör.. Men hallå eller fötterna Är ju den kroppsdel jag klarar mig sämst utan, bortsett från knäna då, som säkert blir nästa kroppsdel som försöker göra myteri.. Nåja nu ska jag sova en skvätt så häljäveln får sin vila.. Hoppas mammas kur med inotyol hjälper, annars får det bli sjukstuga stallvägen här imorgon när mitt finfrämmande kommer.. god natt


nu behöver jag inta köra bil längre

för jag ska anställa min älskade malin som privatchaufför, i alla fall den tiden jag spenderar i växjö.. duktiga duktiga du som kirrade körkortet idag.. och du slog mig med några månader..  bananglad är jag.. och stolt!!

så dagen idag har varit hyfsat bra.. fick lite extra energi när jag snackade med en annan underbar vän.. vem blir inte glad av det här liksom:

Jag vet att du har nånstans i dig viljan och motivationen och den kommer du få tillbaka när du satt dig ner och sagt till dig själv att: nu är det så här och jag ska göra mitt bästa för jag äger rollen som fröken! Och jag skiter i om tanten inte gav mig rätt första gången, utan nu får hon stå och dö över denna as bra tenta!

vem blir inte pepp av det?? det värmde hela mig..
jag får bli bättre på att ta tillvara på de som faktiskt finns där för mig.. och sen funderar jag på att faktiskt sluta bry mig om de som skiter i mig.. mår ju bara dåligt av dem ju.. varför lägga ner energin när det inte ger mig någonting positivt..


men nu gott folk ska jag ta tag i mig själv och fixa lite härhemma..  får ju finfrämmande imorgon, och mitt fulfrämmande har stöka ner något så förfärligt att jag blir alldeles gråhårig..

take care!! //josé


Josefin jonsson ber världen om ursäkt för ...

Josefin jonsson ber världen om ursäkt för förargelseväckandebeteende.. Så! kan jag få tillbaka känseln i min tå?


Ibland är de nästan för goa! Kålle, wilma ...

foto_0674 (MMS)

Ibland är de nästan för goa! Kålle, wilma och fanny.. Bara sune som var ute på upptäcksfärd (matjakt)


Hundjävel! Ibland är du hatad till och m...

Hundjävel! Ibland är du hatad till och med av mig.. Och jag brukar vara väldigt tålmodig.. Men nu! Morr! Så här var det, jag skulle ut och kolla om hönornas mat hade klarat sig undan skyfallet i morse. Jag öppnar grinden och precis när jag ska ta ett steg in tränger wilma sig före och smiter in, därinne jagar hon hönor, tuppar och kycklingar glad som en lärka. Jag ropar på henne flera gånger men hon lyssnar inte och när jag äntligen får tag i nackskinnet sliter hon sig.. Kycklingarna sticker ut genom grinden som nu står vidöppen, hönan och tupparna hann inte ut innan jag kunde stänga, fanny och katterna satt utanför som åskådare, jag är ju mer än tacksam för det kan jag säga. Till slut får jag i alla fall fast hundfan, släpar ut henne, stänger grinden och sedan raka vägen ner till flaggstången där hon får sitta i "skamvrån" tills jag lugnat ner mig och kycklingarna kommit tillbaka, vilket jag hoppas att de gör innan mamma och kent kommer hem. För mamma lär inte vara nådig när jag berättar.. Så jag har tagit in katterna och fanny och nu bara väntar vi och håller tummarna.. Det vore ju fan om det skulle försvinna ännu fler ur den lilla flocken.. Så om någon känner att de vill ha en fyraårig golden är hon fruktansvärt billig just nu..


berättelsen om getingen som var laktosintolerant

kentagent berättade en liten trevlig histora om en geting imorse, men den orkar jag inte dra här.. kanske en annan gång..

today is the day of FÖRÄLDRFRITT in kållerstad då va.. då var det tjejkväll på schemat, men det kom bara en  tjej, min kära fia, vapensyster, sister from an other mister, min bättre halva, osv.. haha..  jäklans roxette som tydligen kommer före mig i listan på intressanta kvällsföreteelser.. nåja, lisen kanske tittar förbi här sen.. och wilma och fanny är ju faktiskt tjejer okså om man tänker efter, och hönan och två av kycklingarna så vi får väl kackla med dem, hoppas på så pass bra väder att vi kan sitta ute, vet inte om idén höns i vardagsrummet är så bra, men det lär vi ju märka.. katten Kålle är ju kastrerad så han kan ju få vara med på ett hörn han också.. då är det ju bara Sune kvar som vi ska försöka luska ut hur han ska kunna vara med.. han skulle kunna gå som fias accesoar kanske eller vad säger ni?

sunesöt

nä, nu ska vi väl ta tag i det här med djurpassandet, statistiken är lite dålig just nu.. vi ligger på minus två hundar och en katt nämligen.. nåja lite svinn får man väl räkna med..

be nice // trollen i skogen


ta för givet

allvarligt talat. varför tror alla (inte alla men väldigt många) att man från alla jobb bara kan smita en sväng och tex gå till tandläkaren?? det fungerar inte när jag jobbar.. vet inte hur många gånger jag försökt förklara för det för mr dentist, farbror doktorn har också svårt för att fatta det, och inte går det att byta tid heller, eller jo det går men då får jag ta en tid i slutat av september och det fungerar inte det heller.. hade hela veckan ledig utom 4, fyra (OBS FYRA!!), timmar på onsdagen klart de bokar mitt läkarbesök just då.. skulle jobba 10-14, men fick läkartid 11.00 vi värnamo.. detta gör ju att jag inte hinner jobba något innan jag ska dit, sedan vet jag inte hur lång tid det tarmen säg att det kanske tar en timma innan jag är helt klar och kan åka hem, då är klockan 12, restiden är på en halvtimma ungefär jag kan således börja jobba typ halv ett (men då har jag inte hunnit äta någon mat). och att jobba 1,5 timma känns onödigt för mig, och stället jag ska vara på har ju ingen som jobbar då de behöver..  det blir dumt hur jag än gör..

och hur lätt är det att organisera om allt via telefon när jag sitter mitt ute i ingenstans (hemma hos mamma alltså) och har knappt någon teckning alls.. och hemtelefonen är en mobil med TRE-abonemang, för det är såå bra och fungerar här ute.. mm, i köksfönstret ja. morr
nehe nu ska jag ta och börja klä på mig, kan ju behövas det med ibland


RSS 2.0